Gastouderhuis Zuid-Holland

Gastouderopvang

Gastouderopvang onderscheidt zich van andere vormen van kinderopvang door de “huiskamersfeer”. Vooral voor baby’s en jonge kinderen is dit belangrijk, omdat het heel herkenbaar voor hen is. Ook worden ze steeds door dezelfde gastouder opgevangen en verzorgd, wat rust geeft en prettig voelt voor een kind.

In een crèche hebben kinderen vaak te maken met wisselende leidsters en grote groepen. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat dit erg stressvol kan zijn voor uw kind.

Met opvang door een gastouder heeft uw kind een veilige en geborgen vorm van opvang.

Gastouderopvang is kleinschalig en informeel. De opvang kan zowel in het huis van de gastouder, als bij de vraagouder plaats vinden. Het is vertrouwd en u zult merken dat u en uw kind al snel een persoonlijke band krijgen met de gastouder.

En doordat de groep klein is en nooit groter dan 6 kinderen(zie onderstaand staatje), zal het kind zich kunnen ontwikkelen in zijn/haar eigen tempo.

In de wet van de gastouderopvang is het aantal kinderen vastgelegd die door een gastouder mag worden opgevangen, ook eigen kinderen van de gastouder tot 10 jaar tellen hierbij mee.

 

Door middel van gastouderopvang is het mogelijk, om met de diverse wensen van ouders rekening te houden. Zo kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de levensbeschouwing, afspraken rondom televisie kijken, computerspelletjes spelen, en de eet- en slaapgewoontes van het kind.

Bovendien is de opvang ook een flexibele vorm van kinderopvang. Een gastouder kan vaak op wisselende tijden opvang bieden. Datgene wat bij een crèche minder vaak mogelijk is, is bij een gastouder bespreekbaar, denk hierbij maar aan avonduren of weekenden.

Gastouderhuis Zuid-Holland helpt u bij het zoeken naar een geschikte gastouder.
Het is belangrijk dat u en uw kind een goede klik hebben met de gastouder. Want als u aan het werk bent of een opleiding volgt, moet u zich volledig hierop kunnen concentreren. En niet in uw gedachten bezig zijn, met de vraag of uw kind zich wel prettig en veilig voelt bij de gastouder.

En ….. niet onbelangrijk: wist u dat gastouderopvang in de meeste gevallen voordeliger is dan andere vormen van kinderopvang?

Gastouderhuis Zuid-Holland bemiddelt in geheel Zuid-Holland.

Deze aantallen zijn verdeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

0 tot 1 jaar 4 (waarvan maximaal 2 kinderen van 0 jaar)

0 tot 4 jaar 5 kinderen maximaal

0 tot 13 jaar 6 kinderen maximaal

Share This